Incex Tour - Tourist service
Вие сте в:

РАЗХОДКА С РОДОПСКАТА ТЕСНОЛИНЕЙКА
РАЗХОДКА С РОДОПСКАТА ТЕСНОЛИНЕЙКА РАЗХОДКА С РОДОПСКАТА ТЕСНОЛИНЕЙКА РАЗХОДКА С РОДОПСКАТА ТЕСНОЛИНЕЙКА РАЗХОДКА С РОДОПСКАТА ТЕСНОЛИНЕЙКА РАЗХОДКА С РОДОПСКАТА ТЕСНОЛИНЕЙКА

 

РАЗХОДКА С РОДОПСКАТА ТЕСНОЛИНЕЙКА


Транспорт: Автобус
Продължителност: 3 дни с 2 нощувки
Дати през: Юли
Маршрут: Варна- Батак- Добринище - Белица - Добърско - Велинград-Паталеница-Дом на доброто

Цена от: 265.00лв.                         ЕКСКУРЗИЯ
ИЗ   ДЕБРИТЕ   НА   РОДОПА  ПЛАНИНА    С  РОДОПСКАТА        ТЕСНОЛИНЕЙКА

1 ден -  ...19,07,2024 г..
       Отпътуване от Варна в 6:00 ч. в посока  Добринище.   
              Посещение и разглеждане на църквата – костница в гр. Батак. Църквата-костница “Света Неделя” е един от най-тежките спомени за борбата за освобождение на България. През месец май 1876 г. случващото се в целия град и основно в храма получава недвусмисленото наименование – Баташко клане.
      Пристигане в Добринище. Посещение на рибарника, където ще имаме възможност сами  да уловим пастърва, която собствениците на рибарника ще приготвят  според нашето желание. Нощувка в района.

 2 ден – ...20,07,2024 г.
 Отпътуване от  гара Добринище, откъдето ще поемем с Родопската теснолинейка за Белица. ЖП линията е с дължина 124,7 км. Тя свързва Горнотракийската низина, Родопите, Рила и Пирин и е единствена по рода си през последните десетилетия в страната. Пътят и пресича живописното дефиле на Чепинска река, преминава през зелени тунели, изкачва се по мостове, граничи със скали и се устремява към Аврамова седловина, разделяща  Рила  и  Родопите, с най-високата гара на Балканския полуостров - Аврамово, на 1267 м над морското равнище.
Автобуса ще ни очаква на гарата в Белица след което ще продължим към Парка за танцуващи мечки. Разглеждане на парка.
Продължаваме към с. Горно Драглище, където ще отидем на гости на баба Дешка. Тя ще ни нагости с вкусни местни специалитети и блага домашна ракийка. Ще облечем автентични народни носии и ще си направим снимки за спомен.
Продължаваме към с. Добърско, където ще посетим църквата „Свети Теодор Тирон  и Теодор Стратилат“. Тя е най-известна с двете икони, които наподобяват космически кораби. В сцената „Преображение Господне“ Исус Христос изглежда като астронавт в ракета. Специалисти в областта на космонавтиката оприличават фона, нарисуван зад Христос, като атмосферата и стратосферата. В другата икона – „Божието възкресение“ отново се вижда летателен апарат, този път това е космическа капсула.
В края на живописна градина на църквата – истинско великолепие от цветове и аромати, се намира и лековитият малък извор, който не замръзва дори и през най-студените зимни дни, и заради който, според преданието, тук останали да се лекуват част от Самуиловите войници.
Отпътуване  за  Велинград. Нощувка  в района.

3 ден –  21,07,2024г...
Отпътуваме от  Велинград  за да посетим  Заровената църква в Паталеница.
Любопитна е легендата, свързана с храма – той е бил заровен в земята, когато османците нахлули в християнските земи. Възможно е да са поискали църквата да бъде разрушена, но българите намерили решение и я покрили с пръст. Така тя останала непокътната. Според една версия, овчарче, което си пасе овцете, разравя с гегата си стърчащ от земята метален кръст и така в средата на XIX век църквата е открита наново.
         Продължаваме към с.Коньово за да посетим Дома на доброто. Ще отдадем почит на Пророка на народа - дядо Влайчо и ще измолим здраве и решаване на своите проблеми.

Заредени с патриотизъм, родолюбие и прекрасни впечатления се отправяме към Варна.
Пристигане във Варна - късния следобед

Цената на екскурзията за човек настанен в дойна/тройна стая е  265,00 лв.  При единично настаняване се доплаща 45 лв.
 
Офертата включва:
· Транспорт с комфортен туристически автобус  / микробус/ ;
· Екскурзоводско обслужване по маршрута;
· 1 нощувка  в гр.Добринище  или  Банско
. 1 нощувка във Велинград
· Посещение на църквата – костница в гр.Батак
· Пътуване с Родопската теснолинейка
· Посещение на Парка за танцуващи мечки в Белица
· Посещение на църквата в с. Добърско
· Посещение на заровената църква в Паталеница
. Посещение на Дома на доброто
Офертата не включва:
· Входни такси за посещаваните обекти;
. Обяд в с.Горно Драгнище
· Медицинска застраховка за лица над 65 г. -2 лв. на ден;
· Разходи от личен характер;
Важно***При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.
Екскурзията ще се проведе при записани минимален брой туристи 17 души. Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди датата на отпътуване.
При записване туриста заплаща 30% от цената на екскурзията.

Забележки:
Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.
* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.
* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.
 
 гр. Варна, ул. “Стара планина” 11
тел.: +359 887 313 010
incex-tour@abv.bg


Лиценз за туроператор и турагент № РК-01-7533


2024, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни / Общи условия