Incex Tour - Tourist service
Вие сте в:

Екскурзия до енергийните центрове на България
Екскурзия до енергийните центрове на България Екскурзия до енергийните центрове на България Екскурзия до енергийните центрове на България Екскурзия до енергийните центрове на България Екскурзия до енергийните центрове на България Екскурзия до енергийните центрове на България Екскурзия до енергийните центрове на България Екскурзия до енергийните центрове на България

 

Екскурзия до енергийните центрове на България


Транспорт: Автобус
Продължителност: 3 дни с 2 нощувки
Дати през:
Маршрут: Варна - Провадия - Кръстова гора - Широка лъка - Доспат - Преподобна Стойна - Мелник - Роженски манастир - Рупите - Сандански - Рилски манастир - Горнобогровски манастир

Цена от: 0.00лв.                                            ЕКСКУРЗИЯ
          ДО   ЕНЕРГИЙНИТЕ     ЦЕНТРОВЕ     НА    БЪЛГАРИЯ
 
1 ден - 
Отпътуване от Варна в 5:00 ч. в посока  Кръстова гора.
Местността е известна с намиращото се там християнско светилище на връх  Кръста, което е християнски поклоннически център с международна  известност. Там е изграден манастирски комплекс „Света Троица“ от параклиси, повече известен с името на местността Кръстова гора. Ще си налеем вода от лековитото аязмо и ще запалим свещица за здраве.
      Продължаваме към Пампорово, където ще посетим най- новия манастир в България – св. Пантелеймон . Продължаваме към Широка лъка, където ще  разгледаме  църквата "Св. Богородица", построена само за 40 дни . Нощувка около Доспат.

 2 ден –
           Закуска. Отпътуване за с. Златолист  , като попътно ще направим фото пауза на паметника на Гоце Делчев в местността Попови ливади и посещение на лобното място на Яне Сандански .
           В Златолист ще посетим църквата “св.Георги Победоносец”, където прекарва  живота си Преподобна Стойна.  Ще се поклоним пред гроба и ще се полюлеем за здраве на люлките вързани на вековния чинар.
          Продължаваме към Роженския манастир  “Рождество Богородично”. Там ще видим  иконата „Света Богородица Вратарница (Портаитиса) Иверска“, за която се твърди, че е чудотворна и лекува болести.   Ще се поклоним пред гроба на Яне Сандански, и ще продължим към Мелник. Ще имаме свободно време за самостоятелно  разглеждане на градчето известно с виното си и  мелнишките пирамиди.
           Отравяме се към местността Рупите .Храмът на Ванга в Рупите е свещено място на Югозапада, към което трябва да се пристъпва с чиста душа и сърце.
Изграден е по поръка на Пророчицата само за две години и вгражда в  себе си дарения на хиляди угрижени хора, посетили Ванга с надежда за  спасение, изцеление и утеха. Храмът е бял и красив- отворена врата към  хората от целия свят и място, създадено за умиротворение и пречистване с  името на Св. Петка Българска.
           Продължаваме към Сандански. Нощувка.

3 ден – 
           Отпътуваме за Рилски манастир. Основан през първата половина на Х в. от небесния закрилник на  българския народ преподобни Йоан Рилски, манастирът и до днес е люлка,  стожер и хранилище на българския дух, и народност.
           Продължаваме към Горнобогровски манастир. Скрит  в  горичката   малкият  манастир крие големи  тайни. Очевидци твърдят, че са виждали Свети Георги да язди на бял кон в  околностите на обителта. Край олтара в църквата му се издига камък, който расте. Ще си налеем лековита вода от аязмото и продължаваме в посока Варна.
Пристигане във Варна - късния следобед.
 
Цената на екскурзията за човек настанен в дойна/тройна стая е .... лв. Цената за деца до 12 години, настанени на допълнително легло е ........лв. При единично настаняване се доплаща ...... лв.

Офертата включва:
· Транспорт с комфортен туристически  микробус ;
· Екскурзоводско обслужване по маршрута;
· 1 нощувка със закуска  около Доспат
. 1 нощувка във Сандански
· Посещение на Кръстова гора
· Посещение на манастир св.Пантелеймон
· Посещение църквата св.Богородица в Широка лъка
· Посещение на църквата “св.Георги Победоносец “ в с.Златолист
· Посещение на гр. Мелник
. Посещение на  Роженски манастир
. Посещение на Рупите – храм “Св.Петка Българска”
. Посещение на Рилски манастир
. Посещение на Горноботровски манастир
 
Офертата не включва:
· Входни такси за посещаваните обекти;
· Медицинска застраховка за лица над 65 г. -2 лв. на ден;
· Разходи от личен характер;
 
Важно***При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.
Екскурзията ще се проведе при записани минимален брой туристи 15  души. Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди датата на отпътуване.
При записване туристите плащат 30% от цената на екскурзията
 
 
Забележки:
Настаняването в  микробуса  е според реда на записване за екскурзията.
* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.
* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.
 гр. Варна, ул. “Стара планина” 11
тел.: +359 887 313 010
incex-tour@abv.bg


Лиценз за туроператор и турагент № РК-01-7533


2024, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни / Общи условия